ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ

Περσικά Ημερολόγια

Όνομα:

Φεβρουαρίου 05, 2005

Τουριστική ανάπτυξη και Ολυμπιακοί αγώνες

Σύμφωνα με την Ημερησία «τα ξενοδοχεία της Aθήνας εμφανίζουν τη χαμηλότερη πληρότητα (56,5%) σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, τη χαμηλότερη μέση τιμή ανά δωμάτιο (108,31 ευρώ) αλλά και τα λιγότερα έσοδα ανά δωμάτιο (61,20 ευρώ)». Επίσης «η Aθήνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, του ευρωπαϊκού Benchmarking που διενεργεί η Ένωση Ξενοδόχων Aττικής (EΞA) σε συνεργασία με τον διεθνή οίκο Συμβούλων JBR Hοwarth, εμφανίζει πτώση 7% στην πληρότητα των ξενοδοχείων σε σχέση με το 2003 και επανήλθε, μετά τους Oλυμπιακούς Aγώνες στην τελευταία θέση των ευρωπαϊκών πόλεων». Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωνε τον Ιούλιο ότι «έχουμε ήδη λάβει μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η Ολυμπιακή εμπειρία θα μας δώσει μακροχρόνια ανάπτυξη στον τουρισμό». Ο πρώην πρωθυπουργός το Μάιο του 2000 δήλωνε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ότι «διαμορφώνουμε το Πρόγραμμα μας, ώστε για αρκετά χρόνια μετά το 2004, η Αθήνα και η Ελλάδα να καρπωθούν τα πολλαπλά οφέλη από τη διεθνή προβολή της χώρας μας. Να γνωρίσουν την τουριστική άνθηση που γνώρισε η Βαρκελώνη».
Όλοι αυτοί που μας είχαν πρήξει ότι, μπορεί το πανηγύρι να κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά μετά τους Ολυμπιακούς θα δένουμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα, έχουν κάτι να μας πουν; Αφού και των δύο τα προγράμματα μας είχαν εγγυηθεί την ανάπτυξη. Μια δήλωση, βρε παιδί μου, κάτι να μας εξηγεί τι πήγε στραβά;
Υ.Γ. Έχουν πολύ πλάκα τα sites των πολιτικών, διότι με ένα απλό search μπορείς να βρεις πολύ εύκολα, χρόνια μετά, τι μας είχαν υποσχεθεί. Στη θέση τους θα τα έκλεινα, αφού για καλό αποκλείεται να τα χρησιμοποιήσει κάποιος.